AKTUELNO

Nebojša Krstić, marketinški stručnjak, komentarišući protest dela opozicije okupljene oko Saveza za Srbiju i uvrede i pretnje upućene novinarki Studija B, kao i direktorki te televizije Ivani Vučićević, rekao je da niko nema pravo da ih naziva najpogrdnijim imenima i da preti.

- Međutim, to ne može da se zabrani anonimnim tviterašima. Ja zameram to što organizatori skupa koji su se okupili u subotu, navodno zbog nasilja, nisu osudili verbalno nasilje nad tom ženom. Verbalno nasilje je takođe nasilje, ono je na korak od fizičkog nasilja...Ako su protiv nasilja nad Borkom Stefanovićem, onda treba da su i protiv nasilja nad bilo kim, pa i nad onim ko im se ne dopada - ističe Krstić za Novo jutro Televizije Pink.

Kako dodaje, oni su prećutali te napade i time su pokazali dupli standard, prave se nevešti, a možda i oni učestvuju u toj kampanji pod lažnim imenom na Tviteru.

- Gospođa direktorka Studija B je reagovala emotivno i rekla da Trifunović prekine sa tim nemuškim ponašanjem, koji sa Tvitera vređa žene. To nije muško, džentlmensko ponašanje, to je kukavičko ponašanje. Da ne govorim da je i sociopatsko. On je izuzetno dobar glumac, ali ima neko sociopatsko ponašanje, ne ume da izrazi svoje mišljenje bez verbalnog nasilja - ocenio je Krstić.

Foto: TvPink Printscreen

Komentarišući to što je Ramuš Haradinaj odustao od novih mera protiv Beograda Krstić kaže da su se mnogi pribojavali tih mera i da je veliko iznenađenje u pozitivnom smislu to što do njih nije došlo.

- To znači da je neko sa nekog inostranog nivoa reagovao, a dobra je vest što postoji neko ko može da utiče na njega. U jednom trenutku je izgledalo da su oni kao neki lutajući metak za koji se ne zna šta će da uradi, a to je najgora stvar u politici - naveo je Krstić.

Kako kaže, Srbija nije uradila ništa loše, nikakav gest prema Kosovu nije uradila, osim što je branila svoje interese, pokušavajući da zaštiti svoj nacionalni interes.

Diplomata Zoran Milivojević izjavio je da je neko spolja ipak uspeo da utiče na Prištinu.

- Pokazalo se da je tačno da u nekim zapadnim centrima moći postoje mehanizmi koji mogu da utiču na tu vlast tamo. Pokazalo se da je tačno to što je rekao Haradinaj, da neko drugi u njegovo ime vodi politiku - ocenio je Milivojević.

Kako dodaje, očigledno je da su se neki spustili na zemlju i da je jako važno to što je Srbija ostala uzdržana.

Foto: TvPink Printscreen

Milivojević je komentarišući pomenute pretnje i uvrede dela opozicije rekao da te uvrede i nasilje potope važnije teme, na primer to što je Srbija otvorila dva nova poglavlja za pristupanje u EU.

- O rečniku da ne pričam. Ne dolikuje taj rečnik i pokazuje karakter osoba koji ih izgovaraju. To je neprimereno. Oni sebi dopuštaju da tako dolaze na naslovne strane - kazao je Milivojević.

Više o pomenutim temama saznajte u videu koji sledi:

#Nebojša Krstić

#Ramuš Haradinaj

#Sergej Trifunović

'